Slámové víno
Pro výrobu těchto specifických sladkých vín se používají pouze perfektně vyzrálé a čisté hrozny. Po sklizni hrozny leží 4 až 5 měsíců na rákosových roštech nebo jsou zavěšeny na provazech v dobře větraném prostředí. Hrozny jsou postupně obaleny ušlechtilou plísní, která umožní přes póry ve slupce odpaření většiny vody z hroznu.
Po dobu vysychání se hrozny otáčejí a pečlivě kontrolují a případné nahnilé bobulky jsou odstraněny.
Při následném lisovaní se u takto ošetřených hroznů pohybuje cukernatost v rozmezí 40 až 50° ČNM. Vína jsou vykvašena na 10 -12 obj.% alkoholu, bezcukerný extrakt se pohybuje v rozmezí 50 až 80 g/l. a zbytkový neprokvašený cukr se obvykle pohybuje od 80 - 250 g/l při zachování příjemné a pro odrůdu typické kyseliny.
Vína se lahvuji po dvou letech od výroby do lahví o objemu 0,2l. Roční produkce se pohybuje pouze okolo 20 000 lahví vína.